Auton säilyttäminen


 

 
Kun tutustut vuokra-asuntoon niin selvitä myös auton säilyttämiseen liittyvät asiat. Jos siis olet auton omistaja. Yleensä jonkinlainen paikka autolle löytyy, mutta lämmitystolppa onkin jo eri asia. Näistä saattaa myös joutua maksamaan ylimääräistä.
 
Pidä myös mielessä, että parkkipaikka on tarkoitettu normaaliin auton säilytykseen eikä autokorjaamo -toimintaan. Jos siis jokailtaisiin harrastuksiisi kuuluu kaikenlaiset autohuolto -aktiviteetit niin niitä ei välttämättä katsota hyvällä. Tai jos harrastat autojen jobbausta niin vuokra-asunnon parkkipaikka ei ole mikään autoliike.
 
Toisaalta on hyvä muistaa, että nykyään on kyllä tarjolla kaikenlaisia vuokravarastoja ja autotalleja, jotka sopivat oikein hyvin autoharrastajille. Enää ei tarvitse omistaa isoa pihamaata ja omaa autotallia, jotta pääsisi autoa rakentelemaan ja virittämään. Sitä hommaa varten voi vuokrata tilan. Varaosiakaan ei tarvitse lähteä kaukaa hakemaan, niitä saa tilattua kätevästi netistä, esimerkiksi alustanosat löytyy www.vauhtiputka.fi/tuoteryhma/931874.

Mistä sana auto on peräisin?
Suomenkielessä ja monessa muussakin kielessä sana auto on vakiintunut lyhyt nimi kulkuneuvolle, jonka nimen pidempi muoto on automobiili. Kreikankielinen alkuosa autos on suomeksi itse ja latinankielinen loppuosa mobilis tarkoittaa liikkuvaa. Sitä auto juuri on - itseliikkuva. Ei kuitenkaan ikiliikkuja, joka edellyttäisi liikettä loputtomiin. Auton liike loppuu, kun käytössä oleva polttoaine tai energia loppuvat.
Ruotsinkieleen automobiilistä autoa tarkoittavaksi sanaksi on vakiintunut lyhyt loppuosa bil. Ainakin saksan- ja venäjänkielissä pitkä versio automobil on vielä käytössä. Englanninkielinen car ja sen vastineet ovat muualla hyvin yleisiä.
1900-luvun alkuvuosina Suomessa yritettiin suomenkieleen luoda uudelle kulkuneuvolle täysin uutta sanaa. Ainakin nykyään hieman huvittavilta kuulostavat menolainen ja hyrysysy olivat ehdolla mutta jo 1910-luvulla auto vakiintui käyttöön.
 
 

 
 
 
 - Netin hyötypalveluita, suosittelemme -

Autoilijoilla se on edessä joka kevät ja syksy. Renkaiden vaihto ja muutaman vuoden välein uusien renkaiden hankinta. Käytöstä riippuen auton renkaiden sakkoraja tulee vastaan muutaman vuoden käytön jälkeen ja jos omaa henkeään yhtään arvostaa niin renkaat kannattaa vaihtaa jo ennen kuin ne ovat kuluneet sakkorajoille. Talvella liukastelu on huomattavasti mukavampaa uusilla renkailla, ja kesällä vaanii vesiliirron vaara kuluneilla renkailla ajavaa. Renkaiden säilytys on myös yksi ongelma ja monet renkaita säilyttävät yritykset tarjoavat myös moottoripyörien talvisäilytystä.
Kesärenkaat, talvirenkaat, renkaiden vaihto, moottoripyörän talvisäilytys Helsinki
Meiltä saat myös alumiinivanteet ja kaikki rengastyöt.
 
 
Säännöllinen pakollinen paha autoilijalle on myös määräaikaishuollot ja tarvittaessa auton korjaus huoltojen välilläkin. Jakopääremontit, öljyn vaihto, katsastus ja muut ovat kaikille tuttuja. Niitäkin palveluja tarjoaa moni yritys ja aikataulut, työn laatu ja hinnoittelu sekä asiakaspalvelu ovat usein hyvinkin vaihtelevia. Tärkeää on että autohuoltoa tarjoava korjaaja osaa kuunnella asiakasta ja korjauksen jälkeen kertoa selkokielellä mitä toimenpiteitä autolle on huollossa tehty.
Autohuolto Kemi
Ammattitaitoinen ja edullinen autohuolto Kemissä, huollot vankalla kokemuksella.
Autokorjaamoja löytyy toki joka paikasta Suomessa. Jotkut myös myyvät autoja.
 
 
Vanhemmilla autoilla ajellessa voi sattua huomattavasti enemmän kaikenlaista kuin tuliterällä menopelillä. Se on kuitenkin rakas harrastus, josta riittää kerrottavaa jälkipolvillekin.
Tarinoita vanhan V8-auton omistajalta
Vanhemman amerikkalaisen auton kanssa törmää monenlaisiin kommelluksiin.
 
Chevy Van tarjoaa kaikki suuret tunteet ahdistuksesta suureen riemuun. Jenkkiauton kanssa sitä saa taistella kaikenlaisten pikkuominaisuuksien kanssa, mitä autoharrastus vain voi tarjota. Joskus voi miettiä polttoainesysteemin toimivuutta tai vaikka auton päästömittausten tarpeellisuutta. Ihan vain lamppujen vaihtokin tarjoaa joskus hienoja hetkiä autoilun ihmeellisessä maailmassa.


 

     
 
Copyright © 2007-2016 Yhteystiedot: Nii Chavo, 00100 Hki, niichavo@niichavo.org